keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Kevättä rinnassaKauan kaivattu kesä on viimein täällä! ...kuten myös ei niin kaivatut punkit. Niitä on jo melko ahkeraan irroteltu kummastakin nelijalkaisesta ja yhden ihan pienen nappasin omalta reideltä kävelemästä. Sen jälkeen onkin ollut vähän väliä sellainen olo että joku taas kävelee jossain. Yhden kyy käärmeenkin yli nuo ovat jo kerenneet juoksemaan, mutta onneksi tässä kaikki. Toisin kuin eräältä kommenttipalstalta luin joidenkin välttelevän kesäaikaan metsiä ja peltoja punkkien ja kyiden pelossa, meille se on ehdoton henkireikä arkeen. Sony yrittää aina ohjata minua hihnasta jokaiselle metsäpolulle ja Aruy rakastaa juoksuttaa Sonya metsäisessä maastossa, minä vihaan asfalttia, joten ei, meitä ei öttiäiset estele.


Käytiin päiväreissulla Tallinnassa viime viikolla. Kävin apteekista katselemassa koirien punkkituotteiden hintoja ja päädyin kokeilemaan Advantix-punkkilääkettä 25-40kg:lle (4x4 paketissa), joka maksoi n. 30e. Netistä katselin että Suomessa samaa tuotetta myydään nimellä Bayvantic Vet joka maksaa saman kokoisessa paketissa täällä 62,80! Tein siis 30e säästön ja jos tämä tuntuu toimivalta, aijon säästää jatkossakin. Nyt on tökötit olleet niskassa vasta muutamia päiviä ja sen verran hellettä, että on paha vielä mennä sanomaan onko toiminut.


Agilitya on treenailtu nyt hyvällä motivaatiolla. Maanantain treenit jatkuvat samaan malliin ja ollaan joka kerta tehty aina vähän pidempää rataa. Itsellä on treenattavaa Aruyn haltuun otossa ja tsemppaamisessa, muutoin se menee tosi hienosti. Herkkis se vähän on jos nyt sattuu puomi vahingossa tippumaan, se on Aruylle sillä hetkellä melkein maailman loppu eikä se tahdo sen päivän aikana hypätä enää mitään. Onneksi päivä on aina uusi seuraavana. Ojangossakin ollaan taas alettu vierailemaan ja treenailtu siellä lähinnä pienillä pätkillä erilaisia ohjauksia. Veeran koirilla olen saanut kokeilla paljon kokeneemman koiran ohjaamista ja sitä mitä se on kun vauhtia on paaaaljon enemmän. Siinä sitä huomaa paljonko itselläkin on vielä opeteltavaa. Paljon olen kuitenkin saanut opettavaisia vinkkejä omaan ohjaukseen, kiitos Veeralle! Pitää joku päivä ottaa videota siitä missä vaiheessa mennään.


Aruylla on nyt edessä parit näytelmät. Ensi lauantaina Tuusulassa ja seuraavaksi erkkareissa. Lauantaiksi on luvattu sateista päivää, mutta voi toivottavasti erkkareihin saataisiin ihanan aurinkoinen ilma, koska sitä päivää on taas odoteltu :) Pikkasen jännittää!


Sony on myös voinut hyvin ja on aivan tohkeissaan kun pääsee taas uimaan. Siinä on koira joka läträisi rantavedessä tasan niin kauan että sen käy repimässä sieltä pois. Eilen käytiin pitkällä lenkillä rantojen kautta ja jäätiin aina hetkeksi istuskelemaan sopiville uintipaikoille. Kun sitten huutelin Sonya luokse, se juoksee äkkiä takaisin järveen ja ikäänkuin kertoo että "vielä nää ja nää risut ja kaislat pitää kerää täältä pois". Sitten se aikansa noukkii niitä ennen kuin on valmis tulemaan. Sinänsä aika liikkis hauva :) Sonyn kanssa on taas pitänyt ja pitänyt palautella tokoiluja kisa kuntoon, mutta ne on vaan aina jäänyt. Viimeisimmät treenit meni kuitenkin niin hyvin, että päätin kysäistä sille taas paikkaa 2,5vk:n päähän kokeisiin. Tulispahan sitten taas treenailtua ennen sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti