tiistai 15. maaliskuuta 2016

Helpotuksesta huokaisu

Viime viikon tiistaina käytiin Sonyn kanssa eläinlääkärissä Espoossa. Muutaman viikon ajan sillä oli ollut epämääräistä turvotusta kaulan rauhasten seudulla ja perjantaihin mennessä oik. puolen turvotus oli jo ihan selkeää ja pelottavaa. Pääasiassa närästelyjen vuoksi osaan jo sanoa milloin Sony on kipeä tai jokin vaivaa. Nyt turvotuksia lukuunottamatta Sony käyttäytyi kuitenkin ihan normaalisti, söi ja joi, joten ei lähdetty juoksemaan päivystykseen. Viikonloppuna turvotus alkoikin laskea ihan itsestään lähes normaaliksi!


Vaikka Sony alkoi olemaan jo selvästi paranemaan päin, käytiin silti eläinlääkärin näytillä jo ihan perus 6 vuotis kontrolliakin ajatellen. Eläinlääkäri tutki rauhaset ja sanoi kaulan olevan hieman tavallista enemmän turvoksissa. Koska turvotus oli vaihdellut näinkin nopeasti, hän epäili olisiko kyse voinut olla jonkinlaisesta allergisesta reaktiosta? Sylkirauhasentulehdus kun tavallisesti on melko sitkeää sorttia.

Sydänäänet ja muut ulkoisesti havaittavat asiat olivat kunnossa. Hampaissa oli jo hieman kulumaa, mahdollisesti keppien jäystämisestä. Sitten otettiin vielä verikokeet ja pissanäyte. Kaikkien tutkimusten ajan Sonysta sai olla tosi ylpeä, tutkimuspöydällä se oli jopa yllättävän rennosti. Eläinlääkäri sai jo sydämen hakkaamaan, kun hän aloitti kertomaan labrojen tuloksia sellaiseen äänensävyyn, että nyt joku on pahasti vialla. Oikeasti kerkesin jo käydä päässäni läpi, että nyt se on menoa. Kaikki perusarvot olivat kuitenkin kunnossa, luojan kiitos! Leukosyytit olivat hieman koholla ja pissastakin löytyi sattumalta tulehdus. Ei kuitenkaan mitään sellaista, mikä ei ihan perus antibioottikuurilla saataisi pois. Ihanaa, Sony siis jää henkiin ja saa 10 päiväksi antibiootit! :)Aruylla on ilmeisesti alkamassa lähiaikoina, ellei jopa lähipäivinä juoksut ja Sony on kerennyt nolaamaan mut jo niin monta kertaa tästä syystä! Mm..
- Aruy alkaa räyhäämään ohikulkijalle, minä kumarrun kieltämään ja Sony näkee tilaisuuden koittaneen ja hyppää Aruyn selkään. Raivostuttavan koominen tilanne kun miettii miltä tämä mahtaa sivullisen silmissä näyttää.....- Ylitämme tietä, auto on tulossa ja Sony päättää jostain syystä juuri NYT hypätä Aruyn selkään. Koita siinä nyt sitten naurun ja raivon välimaastossa repiä tuota nylkyttävää koiraklönttiä tien yli, jotta auto pääsee jatkamaan matkaansa...
Eilen oli taas agility treenit. Päätin ennen treenejä ottaa pienet päikkärit sohvalla, mutta laitoin (olin laittavinani) herätyksen niin että keritään hyvissä ajoin lähtemään. Herään siihen, että Aruy tulee ja istuu kirjaimellisesti naamani päälle :D Ei yhtään huono ajoitus kelloa osaamattomalta koiralta, sillä meillä oli enää 15 minuuttia aikaa rientää hallille!

Tässä tapauksessa oli onni, että treenit tuppaavat alkamaan aina vähän myöhässä, sillä kerettiin just ajoissa paikalle. En tiedä johtuiko äkillisestä kiireestä vai siitä että ne juoksut on alkamassa, kun Aruy kävi vähän hitaalla. Oli vähän haluton tulemaan halliin, ei oikein syttynyt ja kyttäili paljon muiden tekemisiä vähän sillä silmällä, että eihän kukaan vaan hänen kimppuun käy. Tilannetta ei varmaan hirveästi edistänyt myöskään se, että Aruy oli tekemässä vielä aidatusti pujottelua juuri kun kanssa treenaajan yli-innokas koira syöksyy sitä niillä vastaan eikä Aruylla ollut tilaa muuhun kuin peruuttamiseen. Ei se sillä hetkellä tuntunut siitä miksikään olevan ja teki pujottelut vielä muutamaan kertaan samanlailla tämän jälkeenkin, mutta lopun vauhtitreenit eivät vain ottaneet lähteäkseen. Aruy oli ihan lahna. Saa Sony tulla tuuraamaan jos Aruy jatkaa tällä linjalla.Tän viikon torstaille on taas varattu koirille pulikointi aika Hyvinkään koirauimalaan :) Tulee niin hyvälle mielelle itse kun näkee miten onnellisia ne siellä aina on! :)

..Ja mä en tiedä miks tää jättää näin hirveet rivivälit! En osaa korjata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti