perjantai 4. maaliskuuta 2016

Sylkirauhasen tulehdus?

Jos Aruy on aikoinaan saanut minut imemään itseeni kaiken tiedon koiran käyttäytymisestä, niin Sony hoitaa sitten tätä terveydellistä perehdyttämistä. Ei vaan, onhan Sony ollut todella terve koira verrattaen kaikkeen siihen mitä voisi olla, mutta silti tuntuu harmittavan usein siltä, että aina tuolla maailman viattomimmalla koiruudella on joku mikä vaivaa.




En tiedä voiko näillä olla joku yhteys, mutta reilu kuukausi sitten Sonylla tuli ihan yllättäen jonkun sortin silmätulehdus. Päästiin juuri illaksi Hämeenlinnaan kyläilemään, kun Sony alkoi pitää silmiä yhtäkkiä kiinni eivätkä vilkkuluomet palautuneet silmän edestä kunnolla. Mitään rähmimistä ei ollut. Seuraavana päivänä käytiin eläinlääkärissä, jossa Sony sai kai kortisonipiikin ja antibioottitipat joilla oireet hoituivat.




Helmikuun puolessa välissä Sonya rapsuteltaessa mietiskelin, että onkohan Sonyn vasemman puolen  leuan takaa joku rauhanen hieman suurempi kuin oikean ja tätä jäätiin seurailemaan. Ajattelin että voihan se olla vaikka sen vuoksi, että sitä on juuri hierottu. Pariin viikkoon mitään suurempaa muutosta ei ole tapahtunut, mutta nyt muutaman päivän aikana on oikealla puolella selvästi 1 tai 2 kovaa pahkuraa ja vasemmalla edelleen se sama minkä jo aiemmin totesin. Oikea puoli näyttää muutenkin olevan lievästi turvoksissa. Googlettamisen tuloksena epäilen itse, että kyseessä on sylkirauhasten tulehdus?


Onneksi Sony on syönyt, juonut ja ollut muutenkin kohtuu normaalisti. Korvat sillä jostain syystä myös kutisee, (pahkuratko painaa ja aiheuttaa kutinaa?). Harmittaa kun oltaisiin jo tälle päivälle saatu eläinlääkäriin aika, mutta omien töiden vuoksi en voinut sitä ottaa vastaan ja aika siirtyi ensi tiistaille. Palaamme siis asiaan silloin, ellei oireet tässä välissä muutu pahemmaksi. Hope NOT, hirvittää jo viikonlopun päivystysmaksut .......!








Sony ylpeili tänään kiipeily taidoillaan. Aina kun Aruya pyysi samaan paikkaan, niin Sony ryntäsi edelle että "hän osaa" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti