sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kun ruoka ei kelpaa

Kun kaikki oli hyvin, Sony murisi kun Aruy lähestyi sen ruokaa ja Aruy söi kerrasta omat nappulansa. Jonkin aikaa sitten, ne kuitenkin hoksasivat toistensa ruuat parempana kuin mitä omasta kiposta löytyi ja siitä ne ongelmat sitten alkoivatkin. Niitä alettiin ruokkia eri huoneisiin, mutta kummankaan lautanen ei tyhjentynyt niiden vain odottaessa pääsyä toisen ruuille. Aamun kiireessä aloin ottaa Aruyn nappulat mukaan ja Sony sai kerätä nälkäänsä iltaan. Tämä toimi hetken, Aruy söi tallilla ja Sony hyvällä ruokahalulla illasta. Nyt ei nappulat tahdo mennä kaupaksi enää eväänä eikä Sony syö välttämättä illastakaan.

Aruylle nirsoilu ei sinänsä ole ihme, sehän herkuttelee jatkuvasti lenkillä kun joku tulee vastaan ja tietää ettei kuole vaikka jättääkin ilmeisen mauttomat nappulat syömättä. Joku senkin ruokavaliossa kuitenkin mättää sen ollessa melko usein löysällä. Tiedä sitten johtuuko nappuloista (Brit Care) vai kaikista noista herkuista (Frolic, purkissa myytävät namit ja nakit). Seuraavalla eläinkauppa reissulla ajattelin ottaa jonkun toisen nappula merkin kokeiluun. Sonyn ruokalista koostuu raakalihasta, mutta nyt se katsoo sitä kuin myrkkyä oli liha mitä tahansa. Koira joka kyllästyi raakalihaan, kun toinen kuolaa sitä vieressä? Kai sillekin pitää hetkeksi etsiä joku vähä allergisoiva nappula tuomaan vaihtelua ja mielihyvää ruokailuun.

Nyt olen yrittänyt ruokkia niitä yksi kerrallaan eri aikoihin. Ajattelin että vain yksi ruoka ja kaksi koiraa herättäisi niissä kilpailuviettiä, pyh! Sony luovuttaa ruokansa lähes samantien Aruylle ja minä joudun juoksemaan väliin. Aruyn ruuat ovat olleet vapaasti saatavilla, kunnes Sony käy ne salaa syömässä jossakin välissä. "Kilpailuviettiä" yritettiin herätellä Sonylla myös niin että koirat istuivat molemmin puolin minua lautanen kädessäni. Annoin ensin hieman Aruylla ja sitten Sonylle, sitten vähän taas Aruylle. Lopulta Sony söi lautasensa tyhjäksi mutta toisella kertaa olisi Aruy taas saanut syödä kaiken.

Tuntuu ihan älyttömältä yrittää houkutella koiria syömään, niille kun ei toimi sanoa ettei pöydästä nousta ennen kuin lautanen on tyhjä tai että ajattelisivat nälkäisiä katukoiria. Eniten harmittaa Sonyn puolesta, sillä kun ainakin jää jatkuvasti maha tyhjäksi. Sääli ruokana se on saanut jotakin kilpailuista voitettuja näyteruokia, jotka nekin ovat nyt loppu ja mitä sitten välilllä ryövännyt Aruyn nappulat. Nyt minulla ei kuitenkaan ole mitään kontrollia siihen paljonko ne syövät päivän aikana.

Katsotaan auttaako jos Sony siirtyy sekaruokailijaksi ja Aruylle vaihdetaan merkkiä. Toki Aruykin on saanut aina silloin tällöin jyrsittäviä raakaluita ja broilerin siipiä ryöstämänsä barffin lisäksi.

Nyt on Aruystakin video youtubessa, laatu tosin taas kärsi nettiin pääsyn myötä, minä kun en näitä hallitse:
http://www.youtube.com/watch?v=ugTwID9UW5Q








1 kommentti: