torstai 24. huhtikuuta 2014

Muutosten aikaa


Aruyn juoksut alkoivat viimein noin kuukausi sitten. Neidin pentuaika on ilmeisesti nyt siis ohitse ja siitä pitää alkaa puhumaan aikuisena koirana? :/ Aika on mennyt niin nopeasti. Nämä juoksut ovat olleet minullekin ihan uusi juttu ja välillä on pitänyt kysäistä kokeneemmilta että miten tämä homma nyt eteneekään ja onko kaikki normaalia :) Aruy oli alkuun äidilläni hoidossa, mutta koska Aruy oli satuttanut anturansa johonkin juuri ennen hoitoon lähtöä, piti se hakea takaisin kun ontuminen vain paheni. Sony meni sitten vaihdossa äidin lellittäväksi ja on sillä tiellä varmaan vielä tämän viikon.

Tähän kuukauteen on mahtunut paljon kurjia asioita. Itse olen yrittänyt toipua erosta joka on edelleen meneillään. Me koirien kanssa asumme tässä nykyisessä kodissa vielä pari kuukautta ja etsimme sitten itsellemmekin uuden kodin kun tilanne on helpompi. Toivotaan että sieltä löytyisi yhtä kivat maastot lenkkeillä kuin täältäkin! Minulla on ollut aivan hirveät omantunnon tuskat, kun en ole kyennyt olemaan koirille se iloinen ja monipuolisuutta tarjoava omistaja muutamaan viikkoon. Onneksi ne saavat olla mukana tallilla juoksemassa.

Sony BESTI IN SHOW 2
Ennen Sonyn hoitoon lähtöä kerettiin vähän treenailemaan ja käytiin mätsäreissäkin harjoittelemassa hyviä käytöstapoja. Sony osoittautui jälleen omaksi itsekseen, kunhan oli alkuun saanut vähän pöhistä toisille koirille ja oli SIN1 ja BIS2. Tapahtumaharjoituksia ja näyttelyitä pitää vielä treenailla lähempänä toukokuun näyttelyitä lisää jotta kaikki sujuisi yhtä hienosti!

Aruyn kanssa käytiin eläinlääkärissä näyttämässä oikean takajalan anturaa, johon oli tullut jonkinlainen pistohaava. Epäiltiin että siihen on pistänyt joku tai jokin on edelleen anturan sisällä. Anturan reuna oli alkanut jo vähän tulehtua. Eläinlääkäriltä saatiin onneksi todella fiksut neuvot ennen kuin alettin hätiköimään ja tunkemaan lääkkeitä naamaan. Saatiin neuvoksi alkaa pehmentää anturaa lämpöhauteilla ja pesuilla. Tuloksia alkoi näkyä jo parissa päivässä, syylämäinen kohta puhkesi ja haava tuli esille selkeämmin. Monta kertaa päivässä uitin jalkaa lämpimässä betadine-kylvyssä, pistettiin relax-tassuvoidetta ja perään vielä lämpöhoitoa geeli-ja kauratyynyllä. Oli ilo nähdä miten haava muuttui tällaisilla kotikonsteilla joka päivä parempaan ja sunnuntain näyttelyitä ei sittenkään tarvitse passata tämän takia!

Anturan reuna turvoksissa ja syylämäinen kohta näkyvissä
Parin hauteen jälkeen "syylä" puhkesi ja ulos tuli vähän eritettä ja joku tuollainen..dont know!
Aruy betadine-kylvyssä, niin reipas ja yhteistyö haluinen tyttö <3
Antura näyttää ehkä karuimmalta tässä kuvassa, mutta "syylä" on tasaantunut. Haava näyttää puhtaalta ja sillä on nyt kaikki edellytykset pikaiseen paranemiseen. Tällä hetkellä paine anturasta on selvästi päässyt ulos ja kyseinen reikäkin on jo kutistunut lähes olemattomiin. Anturaa huuhdellaan nyt enää vedellä aina lenkkien jälkeen ja illalla on tehty vielä betadine-kylpy. Viimeisimpiä kuvia laittelen myöhemmin.

Nyt mä odotan että saan olla taas molempien koirieni kanssa ja että saadaan asioita vähän selkiytymään. Onneksi tässä on näitä näyttelyitä edessä mitä voi odottaa ja jännittää :)







3 kommenttia:

  1. Tsemppiä !
    Kauheasti tuntuu olevan noita tassuhaavereita. Nimim. Niin meilläkin ja ontuu vieläkin vaikka haava on jo aika hyvännäköinen. Eikä haavassa tunnu kuitenkaan olevan mtn ylimääräistä :/

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Jos on jotain tuollaista paiseen tyyppistä yhtään niin kannattaa tehdä niinkuin me, eli yrittää pehmentää anturaa mahdollisimman paljon, se selvästi toimii :)

    VastaaPoista