sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Erittäin hyvä

Aruyn antura parani onneksi täydellisesti ennen tämän päivän näyttelyitä ja päästiin osallistumaan!


Tänään oli siis Lahti KV ja Aruyn toiset viralliset näyttelyt. Aruy käveli reippaana halliin mutta kuten aina, sitä jännittää ihan hirveästi kävellä toisten koirien ohitse ahtaissa tiloissa. Sille on aiemmin ahtaassa mätsäri hallissa pari koiraa ärähtänyt ohittaessa ja Aruy on näitä säikähtänyt. Eli toisinaan meidän eteneminen mm. ulkoilutus alueelle näytti hieman nololta kun yhdellä oli jarru koko ajan pohjassa enkä nyt nähnyt niin kovin mieluisena ajatuksena ryhtyä tuollaista malinoisia alkaa kantamaankaan :D

Oltiin ajoissa paikalla ja Aruy sai jonkun aikaa seisoskella kehän lähettyvillä jännittämässä. Katselemassa ja kuuntelemassa mitä ympärillä tapahtuu. Sitten se pistettiin kevythäkkiin "turvaan". Onneksi meillä oli Johanna mukana, Johanna sai meidän molempien olon rentoutumaan eikä kaikesta tarvinut selviytyä yksin! Kiitos siis  vielä Johannalle! Vähän ennen kehää otettiin seisomisharjoituksia ja yritettiin saada Aruy leikkisälle tuulelle. Kun Aruy oli rentona, se laitettiin vielä kevythäkkiin odottamaan omaa vuoroaan kehään. Kehään päätettiin mennä takapäästä, sillä toisessa päässä oli niin paljon koiria oven suulla, että Aruy olisi varmaan pistänyt jarrut siinäkin pohjaan ja sitä mä hirveesti jännitinkin!


Meidän vuoron tultua Aruy juoksi reippaana kehään eikä reagoinut tuomariinkaan kovin pahasti. Toki se jännittyi koskemisten ajaksi ja häntä kävi koipien alla, mutta seisoi hyvin omilla jaloillaan ja Aruyksi aivan loisto suoritus! Jälleen kerran ihana nähdä kehittymistä. Itseä jännitti niin paljon että käsi tärisi kun seisotin Aruya. Juokseminenkin tuntui menevän itseltä vähän ohi, mutta kyllä sekin taisi hyvin mennä :) Aruy sai EH:n. Ilmeisesti EH:n syy oli se että Aruyn on vielä rakenteellisesti kehityttävä? Arvostelu oli jokseenkin vähän sekavaa luettavaa joten en sitä edes yritä tänne alkaa pistämään. Itse olen kuitenkin todella tyytyväinen Aruyn suoritukseen sillä siihen voi vaikuttaa, tuomarin arvosteluihin ei.







4 kommenttia:

  1. Ja pitää myös aina muistaa ainakin mätsäreissä että tärkeintä on se että koira esiintyy hyvin ja käyttäytyy asiallisesti ei ne aina miellytä tuomareita, mutta jos koira on käyttäytynyt hyvin niin kyllä se on jo suuren suuri voitto ainakin useimmilta belgeiltä! :)

    VastaaPoista
  2. Utelias ja tietämätön kyselee. Esitätkö belgialaisen ihan normissa snake-ketjussa? Mietin vaan JOSKUS tulevia näyttelyitä Piikan kanssa, että millaisen "köyden" sille hommaan sinne kun tuntuu, että ihmiset on sitä mieltä et täytyy olla joku vahva panta?

    VastaaPoista
  3. No tuo millä Aruya olen esittänyt, on alunperin tervuni kultainen snake. Snake on ainakin tervuilla todella yleinen. Mitä nyt olen maleja katsellut niin monilla on ihan tavallisia ohuita ketjuja ja kerran olen Aruynkin esittänyt ihan normissa kohtuu ohuessa kurkkarissa. Nyt olen etsimässä sille ihan tavallista mustaa näyttelyketjua :) Kultainen ei tunnu olevan Aruyn väri :)

    VastaaPoista
  4. Parastahan olisi tietysti että kaikki koirassa olevat kiinnikkeet olisivat mahdollisimman "näkymättömiä" :) Mielestäni tuossa viimeisimmässä päivityksessä mulla on Aruylla se hopeinen kurkkari mikä varmasti sopisi Piikallekin.

    VastaaPoista