perjantai 14. maaliskuuta 2014

Päivitystä viime päiviltä

Sony voi edelleen ihan hyvin. Raakaruualla ollaan vieläkin jatkettu ja närästyslääkettä on mennyt siinä ohessa. Vieläkin vähän röyhtäyttelee ja maiskututtaa, mutta ei jatkuvasti. Sony tuntuu jopa saaneen hieman painoa takaisin, huomenna mennään puntarille tarkistamaan tilanne. Nyt ei olla Sonyn kanssa käyty missään erikoisemmissa paikoissa, joten käyttäytymistä ei ole tullut niinkään testailtua. Kotona se on oma ihana itsensä, iloinen ja leikkisä. Aruy pitää hyvää huolta Sonyn kunnosta, peltolenkeillä ovat vetäneet tuhatta ja sataa silkasta juoksemisen ilosta ja sitä on myös ilo katsella!

Aruyllakin menee aika kivasti! Tuntuu että meidän suhde vain paranee ajan myötä ja Aruy on oppinut jopa hieman kuuntelemaan. Mitään suunniteltua ohjelmaa meillä ei nyt sosiaalistamisen suhteen ole ollut, vaan kaikkia vastaan tulevia mahdollisuuksia on vain yritetty käyttää hyödyksi. Aruy on tullut mm. mukaan harjoitteluun ja kouluun muutamia kertoja. Palkitsevaa on ollut nähdä Aruyn itsevarmuuden kasvamisen vieraiden ihmisten suhteen. Se menee itse nuuskimaan vieraita ja antaa kainostellen jopa hieman silittääkin. Rauhallisuus on avain sana Aruyn kanssa.

Aruy koululla, ihmisten lisäksi sosiaalistutaan myös lehmien kanssa :)

Lenkkeilytkin ovat sujuneet aina vain paremmin. Olemme keksineet todella tehokkaan tavan Aruyn kanssa ulkoiluun ja se toimii ihan uskomattoman hyvin! Aluksi alettiin tekemään tätä aina kun Aruy veti hihnassa, se käskettiin selän taakse kävelemään ja sille "suhahdettiin" aina kun se oli menossa ohitse. Tuo "suhahdus" on taikasana! Oli Aruyn vauhti millaista tahansa, tuolla tavalla se rauhoittuu saman tien korvat luimussa kävelemään selän taakse. Nyt sitä on hyödynnetty ohituksiin, jossa Aruy kävelee hieman takasivulla ulkoreunassa. Aina kun se valpastuu kohti ohitettavaa kohdetta, suhahdetaan ja sillä se on asettunut taas hieman taka-alalle. Pyörät ja etenkin juoksijat ovat tällakin tapaa vielä kova haaste, mutta tänään ohitettiin 6 KOIRAA ilman inahdustakaan ja aivan normaalilta välimatkalta! Melko iso voitto meille!

Hammaspesuja ollaan harjoiteltu nyt joka ilta. Sony tulee kiltisti kylppäriin ja istuu paikoillaan, mutta suu ei tahdo aueta edes väkisin. Aruy sen sijaan on jo oppinut mitä on tiedossa ja se pitää käydä metsästämässä kylppäriin. Se on kuitenkin alkanut jo ehdollistua sille että kurjan hammaspesun jälkeen saa aina palkan ja pikku pakittelun jälkeen istuu aika kiltisti pestävänä. Hammaspesu intoilun yhteyteen olen hommanut myös erilaisia hampaidenhoito herkkuja, jollaisen ne saa aina aamupalan jälkeen yksin jäädessään. ..Mikä siinä on että koirien ruokaan, hampaisiin ja muuhun jaksaa aina panostaa mutta itse syö Niiiiin ravintoköyhää evästä eikä hammaslääkärissäkään ole tullut käytyä ihan hetkeen :D

Aruyn halipalvelu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti