perjantai 7. maaliskuuta 2014

Helpotuksesta huokaisu

Sonyn kanssa käytiin eläinlääkäri Aistissa aiemmin kertomieni oireiden vuoksi. Sony painoi edelleen 28,8kg, normaalisti 30kg. Eläinlääkäri oli mukava ja selvästi jo Sonynkin luottamuksen voittanut. Muutamaan viime kertaan verrattuna Sony seisoi nyt rauhassa paikoillaan kun eläinlääkäri kuunteli ja kävi vatsan seutua palpoiden läpi. Mitään poikkeavaa ei tällä löytynyt ja otettiin vielä verikokeet. Kaikista pahimpaan nyt en ollut vielä lähtenyt varautumaan, mutta pelkäsin kovasti että sieltä paljastuisi jokin sairaus joka vaatisi esim. elinikäisen lääkityksen tai todella rajallisen ruokavalion. Verikokeistakaan ei löytynyt mitään, ei anemiaa eikä mitään sairauksiinkaan viittaavaa! Huh! 

Pohdintana Sonyn vatsa on saattanut ärsyyntyä nappulasta, johon sen ruokavalio vaihdettiin joulukuussa raaàsta. Verinen oksennus voi myös kieliä jonkinlaisesta vatsahaavasta. Ruokavalion me vaihdoimme jo vkloppuna takaisin raakaan. Nyt Sony aloittaa parin viikon Antepsin-kuurin ja yöksi erillinen vatsansuojalääke. Mikäli oireet eivät katoa, tähystetään vatsalaukku. Toivotaan että katoaa! 

Sony odottamassa verikokeiden tuloksia.





Sitten tässä tänään päätin, että koska Sonynkin hampaissa on alkanut näkyä tummia alueita - ostan koirien hammasharjan ja tahnan! Tietenkin ne olisi pitänyt ostaa jo ennen kuin tuollaisia kohtia pääsee näkymään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 

Vaihe 2. Koirien hampaiden harjaus. Tästä voikin tulla haastavampi kynnyskivi. Kaikissa asioissa helppo koira Sonykin oli tämän asian suhteen ei niin helppo. Suu tahtoi väkisin pysyä kiinni - jopa silloin kun harja oli suussa. Tänään en jaksanut vielä lähteä varsinaisesti harjailemaan, vaan totuteltiin siihen miten harjan kanssa olisi toivottavaa olla. 


Vaihe 3. Aruy. Aruyssa onkin vaihetta sitten kerrakseen ja mieleen palautui elävästi kaikki aivan pentuajan taistelut kynsien leikkuusta ja korvien puhdistamisesta yms. Aruy oli sitä mieltä että harja ja siinä oleva tahna syövyttää jos sen päästää suuhunsa ja taisteli vastaan taas niin kauan että mulla alkoi savu nousta korvista. Sitten kun mitta tuli täyteen ja karjaisin kunnolla lopettamaan, saatiin sille harja suuhun jossa pari harjausliikettä ja vapautus. Myöhemmin otettiin sama taistelu vielä uusiksi, tosin se ei kestänyt niin kauaa ja taas pikahipaisu harjalla suuhun ja vapautus. 

Olisi kiva nähdä miltä muiden koirien hampaiden harjaus näyttää, tämä meidän tuntuu ihan tuhoon tuomitulta :D


1 kommentti: