keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Kun kaikki ei ole ok..

Sonylle oli varattu rokotusaika maanantaina 10.2 ja se oli myös madotettu sitä varten. Eläinlääkäri pyysi minua pitämään Sonyn pannasta kiinni kun hän siirtyi pistämään rokotetta Sonyn takanivusen tienoille. Rokotetta laitettaessa havahduin siihen miten Sony jännittyi ja alkoi mulkata eläinlääkäriä. Rokote oli onneksi nopeasti laitettu ja Sonykin rentoutui heti kun eläinlääkäri poistui sen takaa. Kyseinen reaktio tuntui Sonyssa jotenkin oudolta, koska vaikka se eläinlääkäreissä jännittääkin, ei se noin ole ollut. Pistin sen kuitenkin aiempien kurjien kokemusten ja jännittämisen piikkiin.

Tokon Sm-2012
14.02, eli saman viikon perjantaina meillä oli Sonyn treenit. Treenit aloitettiin kehääntulo tarkastuksella, johon käveltiin ihan normaalisti ja Sonykin oli reippaana. Heti kun siihen koskettiin, se alkoi murista todella varoittavasti! Koskeminen lopetettiin vasta kun Sony hiljeni ja sitten otettiin uudestaan. Sama toistui. Olin suorastaan järkyttynyt sillä Sony ei ole edes vaikeimpina aikoinaan käyttäytynyt tuolla tavoin. Tällöin sitten pohdittiin jo että onko se kipeä jostakin, vai johtuuko se nyt siitä että liike muistutti maanantain eläinlääkäristä? Kyseinen ilta jäi kuitenkin kaivelemaan mieltä.

24.02-28.02. Paluu arkeen hiihtolomalta. Katseltiin Teemun kanssa alkuviikosta, että Sony on alkanut tuntua laihalta. Etenkin lantion seudulta näki, että se oli laihtunut, sillä oli alkanut näkyä lievät "nälkäkuopat". Samalla viikolla tuntui että vaikka Sonyn ruokamäärää oli nostettu jo melkein 10kg suurempaa koiraa vastaavaksi, sen nälkä vain kasvoi. Sonylla oli myös närästys oireita, joita on ollut aina kausittain (vatsalaukkua tyräytynyt vähän ruokatorven puolelle). Siihen annettiin Antepsin-liuosta oireiden mukaan.

Mitä Sonyn käytökseen sitten tuli, olin pistänyt merkille sen yli-iloisen käytöksen kun se aina pääsi Aruyn kanssa juoksemaan. Yleensä se on ollut Aruy joka hakee Sonya leikkiin. Mikäs tuossa, hauskahan tuota oli katsella..mutta kun se vain jotenkin tuntui poikkeavan tavallisesta. Sisällä Sony on muutaman kerran sitten taas ollut kiukkuisempi ja ärähtänyt Aruylle tavallista herkemmin. Sony ei oikeastaan ärähdä Aruylle koskaan. Sony on siis tuntunut muuttuneen, mutta tässä kohtaa alkaa miettimään että luuleeko sitä vain vai onko jokin oikeasti epänormaalia?

28.02. Perjantaina oli Sonyn treenit. Tehtiin nopea kehääntulo tarkastus niin, että nami oli Sonyn naaman edessä. Se meni hyvin, mutta luulen että jos sitä olisi pitkitetty vähänkin enemmän, olisi tilanne ollut toinen. Muutoin treenit menivät todella kivasti!

28.02.  Sony oli käynyt yöllä oksentamassa. Olin juuri edellisenä päivänä vaihtanut sen ruuan Canaganista takaisin raakaan laihtumisen vuoksi. Se oli saanut illalla vielä sika-mixiä..mutta tuskin ne punaiset verihyytymät muuten ruskeahkossa oksennuksessa sitä olivat..eli Sonyn oksennuksessa oli verihyytymää?

01.03. Sony oli oksentamisen jälkeisenä päivänä oma pirteä itsensä, sitä tosin närästi. Illalla ulos lähdettäessä pääsi kuitenkin röyhtäisy, joka nosti nesteet suuhun ja ne valuivat ihan suupielistä lattialle. Annettiin sitten ihan reippaasti yöksi Antepsinia.

02.03. Lähdettiin aamulla mätsäreihin treenaamaan tulevia näyttelyitä. Tällä kertaa aina niin ihanasti esitettävän Sony vieminen jännitti enemmän kuin Aruyn. Sony oli joutunut odottamaan autossa reilun tunnin omaa vuoroaan, koska Aruy oli ensin. On ihan perus Sonya päästellä hieman höyryjä ja räyhätä alkuun tuollaisiin koiratapahtumiin tultaessa, etenkin jos Aruy on mukana. Tällä kertaa räyhääminen ei kuitenkaan ottanut loppuakseen ja se tuntui tavallista aggressiivisemmalta. Ei sitä uskaltanut päästää ollenkaan viereltä pois. Kehään olin varautunut kourallisella nameja joita aloin heti syötellä kun tuomari tuli luokse. Sony antoi koskea ja katsoa hampaat, mulkoillen. Heti kun tuomari sitten siirtyi takapäähän, oli Sony aivan häntä koipien välissä ja korvat luimussa..varoittava ilme kasvoilla. Kun tuomari sitten siirtyi pois, Sony uskalsi päästää pari haukahdusta tuomarille. Nyt oli mieli jo todella maassa ja illalla pääsi itku. Maailman tärkeimmälläni on joku hätänä, miksi sitä on niin vaikea uskoa!

Lahti KV 04/11

04.03. Kävin punnitsemassa Sonyn, Sony painoi 28,8kg. Normaalisti 30kg.

05.03. Sony tuntuu olevan ruuan suhteen pohjaton kaivo. Normaalisti se on koira joka syö ruokansa ja lähtee pois. Tänään se jäi kerjäämään Aruyn nappuloita. Se tietää ettei Aruyn kipolle saa mennä, mutta jos Aruylta tippui vähänkin jotain kipon ulkopuolelle, se syöksyi nappaamaan sen. Tuo näytti jo niin liikuttavalta että 800g raakalihan lisäksi, minun oli vielä pakko antaa sille sianselkäluu jyrsittäväksi. Taas meinasi päästä itku, toinen katsoo anovalla naamalla kaikkea mikä liittyy ruokaan. Aamuisinkin se on juossut kipolleen huonekaluihin törmäillen kun on niin kiire ja hotkaisee aterian nanosekunnissa. Ei Sony nyt niin ahne ole ollut! Muutoin se on ollut kotona ihan oma pirteä ja leikkisä itsensä, joku on kuitenkin hätänä.

06.03. Eläinlääkäri Aistiin varattu aika klo 10:30! Helpottaa, jännittää ja pelottaa :(


1 kommentti:

  1. Tsemppiä lääkäriin! Toivotaan että ei olisi mitään suurta! :)

    VastaaPoista