torstai 2. kesäkuuta 2016

Best dog in the world

Sony on ollut ihan liekeissä viime viikot ja sen treeni mielentila ollut harvinaisen oikeilla raiteilla. Ei liikaa eikä liian vähän, vaan juuri niin kuin pitää! Sonysta tuntuu huokuvan tyytyväisyys elämään, enkä oikeastaan edes muista olisinko koskaan treenannut sitä näin tasapainoisena aiemmin.


Jälleen kerran ihan kotitreenien turvin lähdettiin yrittämään kolmatta koitosta voittaja-luokkaan. Tuomarina oli Salme Mujunen, joka oli jakanut kokeet neljään osaan. Alkuun se tuntui ihan kivalta ajatukselta, että kerkeää palkkailemaan koiraa osien välissä, mutta kokeen edetessä ja Sonya aina uudestaan paria liikettä varten nostattaessa päivä alkoikin tuntua vähän pitkältä. Etenkin kun oltiin tultu jo 2h aiemmin paikalle kuvailemaan alempia luokkia. Kolme ensimmäistä osiota Sony teki todella upeaa työtä, rauhallista ja siistiä. Minä sen sijaan en! Yksi piste lähti siitä, että palasin koiran ohitse paikkamakuussa koiran väärältä puolelta ja sitten tein meille vielä maailman turhimman nollan käskyttämällä liikkeestä jäävien liikkeet väärin päin, kun Sony vielä teki ne juuri niin kuin sanottiin. Kyllä ihan pikkaisen söi sisältä, että kun koira tekee aivan mahtavaa työtä niin sitten menet itse kusemaan pisteet!

Sony sai aivan mahtavia pisteitä kolmesta ensimmäisestä osiosta, mutta neljäs ja viimeinen kentälle meno tuntui jo minustakin vähän raskaalta. Siellä odotteli kaiken lisäksi ne Sonyn vaikeimmat liikkeet. Ensimmäisenä oli tunnistusnouto jossa Sony on parantanut ihan huimasti. Treeneissä se on tuonut joka kerta oikeaa, mutta harjoitusta vaatii edelleen tehtävän suorittaminen "paineen" alla. Tälläkin kertaa Sony toi oikean, mutta hieman hermostuneena nosteli paria muutakin suussaan ennen tätä ja liike meni sen vuoksi nollalle. Harmi. Ohjattu nouto sujui hyvin ja harjoitus oli tuottanut tulosta, mutta sitten taas ne saamarin jäävät! Kun se koira ei pysy paikallaan niin se ei vaan pysy, tähän ei olla vielä lääkettä löydetty. Nollaksi meni tämäkin, kun tuomarin mielestä oli tullut yli oman mittansa, plus yksi lisäkäsky. En tiedä aistiko Sony sitten fiilikset kahdesta aiemmasta nollasta, kun se päätti luovuttaa koko homman sille viimeiselle liikkeelle, metalliesineen noudolle. Heitin kapulan ja Sony lähti normaalisti esteen yli hypäten tätä noutamaan. Kapulan luona se kuitenkin pysähtyi katsomaan minua ikään kuin sanoen että "hei, meillä on nollia jo ihan tarpeeks, et jos vaan lähettäis nyt kotiin" ja lähti ilman kapulaa kävelemään takaisinpäin. Käskin pariin kertaan noutaa kapulan, kunnes se sitten lopulta sen haki ja tuli sen kanssa perusasentoon. Nolla tästäkin siis.


Nollia tuli ihan liikaa, mutta se kaikki muu oli kyllä niin huippua että tahtoisin päästä jo uudestaan yrittämään! Uutta koetta koitin jo katsellakin, mutta eihän niitä ole!! JUST NYT kun on se fiilis että ollaan liekeissä :D Nyt oli jo sellainen tunne, että se ykkönen oli jo niin lähellä! Niin lähellä! Seuraavaa odotellessa ja tunnarille nyt paljon häiriö treeniä.Pisteytys:


Paikkamakuu 9
Seuraaminen 9.5
Liikkeestä seiso/maahan 0
Luoksetulo 9,5
Ruutu 10
Ohjattu nouto 9.5
Tunnistusnouto 0
Kauko-ohjaus 0
Metalliesineen nouto 0

Kokonaisvaikutus 9,5
Yhteensä: 172 pistettä, ei tulosta.

 
Muuta kesätoimintaa hässäkän ohessa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti