torstai 29. elokuuta 2013

Meidän malinois


Olohuoneen karvamatto on parin kesän aikana suoritetun pesun jälkeen alkanut viimein pysyä kuivana, hampaat ovat kaikki vaihtuneet ja jo puolen vuoden ikää tavoitteleva malikka alkaa pärjätä jo leikeissä "veljelleen". Pentumaisin, pennun tuoksuisin aika alkaa siis olemaan ohitse.

Aika ei ole vielä kullannut näitä ensimmäisiä pentu muistoja joihin kuului pentumaisen touhuilun lisäksi molempien koirien useat sairastelut. Sen sijaan tästä hetkestä haluaisin pitää kiinni pidemmänkin aikaa. Edelleen on paljon asioita joissa minä ja Aruy vasta tutustumme toisiimme, nyt kuitenkin ollaan opittu jo sen verran että tiedetään mitä toinen pohjimmiltaan on.


Narttumaisuus alkaa nousemaan esiin ja kahdentoista kiloinen typy mahtuu vielä hilkulla syliin ilman ongelmia. Tällaiseksi se voisi jäädäkin, mini-maliksi? :) Aruy on ollut melko itsenäinen ja Sonyn kanssa touhuileva, vasta nyt on tullut se minuun kiintyminen joka on tuonut aivan uudenlaisen ihastumisen tuohon neitiin. Ihastumista ja treeni intoa lisää sen nopeus suorittaa eikä juostessakaan vaihteet lopu kesken. Luojan lahja on Aruyn horjumaton ahneus ruokaan, sen ansiosta huonojen tapojen ja arkuudesta pääsemisen opetteleminen on suorastaan vain mukava pieni haaste jossa edistyminen on huojentavan nopeaa. Aruy on alkanut ehdollistamaan vastaan tulevat ihmiset ruokaan, kuinka ihanaa onkaan huomata että rähjäämisen sijaan se ottaa kontaktin ja odottaa namia. Vieraiden lähestymistä ollaan nyt opeteltu monella eri tavalla. Aruy on saanut mennä itse hakemaan namia niin että sitä on pitänyt jäädä vähän jyrsimään kädestä tai sitten niin että vieras tulee luokse syöttämään namia ja hieman koskettaa toisella kädellä jonka jälkeen koira vapautetaan. Olen suorastaan innoissani siitä millainen muutos ollaan saatu jo näin lyhyessä ajassa!

Aruy kävi HSKH:n pentukoulussa kerran. Siellä opeteltiin eri tasoja ja irtoamista. Aruy oli ihan super ja osoitti kestävänsä melko kovaakin häiriötä hienosti. Olin ylpeä siitä miten se uskaltautui eri tasoille ja otti aina kontaktin minuun kun toinen pentu tuli nuuskinta etäisyydelle. Ensi kuussa meillä alkaa syksyn ajan kestävä pentukoulu kerran viikossa, niitä odotellaan jo innoissaan!

Kaikinpuolin Aruy on ehdottomasti saanut paikkansa rakastettuna perheenjäsenenä, upea pieni koira <3 <3 <3



1 kommentti:

  1. Aruysta on kyllä kasvanut tosi nätti.

    Tässä teille haastetta kesän päättymisen kunniaksi. http://kiirajakiharat.blogspot.fi/2013/08/meidan-kesa-2013-haaste.html

    VastaaPoista