keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Agilityn alkeita

Meillä oli Aruyn kanssa maanantaina neljäs agilityn alkeistunti ja kovasti taas odotellaan ensi viikkoa!


01.03.2016


Parhain fiilis tulee ehdottomasti siitä kahden keskisestä laatuajasta, oli kyseessä kumpi koira tahansa. Tällä laatuajalla sitä saa aina jollakin tapaa niin paljon paremman kontaktin koiraan ja se sellainen kumppanuus on ihanalla tavalla pinnassa. Molempien koirien kanssa liikkeellä ollessa koen itseni pikemminkin paimentajaksi, jolla pitää olla silmät auki joka suuntaan.


Aruy joka aina kyttäilee ulkona kaikkea mikä liikkuu, on positiivisesti yllättänyt sillä miten se kuitenkin aina keskittyy tosi hyvin samoilla treenikentillä vieraiden koirien kesken. Treeneissä meillä on ollut tehtävä pisteitä eri puolilla kenttää, jota kukin koirakko suorittaa vuorollaan. Aruy on pysynyt tosi hyvin omalla tehtävällään, vaikka läheltä välillä sujahtaisikin koiraa putkeen tms. Sonyn seurassa Aruylla on aina vähän isompi ego ja tulpat korvissa, mutta oikeasti se on vain sellainen pieni herkkä ja herttainen "mauski", joka on siis muodostunut sanasta mouse, joka tulee siitä että se nyt vaan näyttää ihan hiireltä xD


Ensimmäisellä kerralla opeteltiin pääasiassa kiertämistä, valssi askelia ja suoraa putkea. Toisella kerralla jatkettiin takaa kiertoharjoituksia, U-putkea ja molempia yhdessä, pujottelua ja eteen lähettämistä esteille. Kolmannella tehtiin kaikkea tätä samaa, mutta vähän pidemmällä kaavalla ja uutena pussiin menoa ja rengasta. Nyt viimeisellä kerralla taas kaikkea tätä samaa, mutta jälleen pidempänä ratana, niin että päästiin jo vähän juoksemaankin. Itsellä tuntuu että meinaa alkaa juoksemaan edessä olevia esteitä päin kun katsoo perässä tulevaa koiraa ja koittaa saada ohjattua sitä seuraavalle, näinkin kuulemma käy joskus :D

Ollaan siis kyllä tykätty, molemmat! Harmittaa kyllä tässä kohtaa se ettei päästä kertailemaan maanantain oppeja vielä Ojangon kentille, kun eletään vielä tätä marraskuun alkupäätä. Kesäaikaan ois niin ihanaa mennä viettään aikaa agility-kentille ja käydä niitä opittuja asioita vielä itsenäisesti läpi, ehkä myös Sonyn kanssa.

Sonyn kanssa ei oo nyt taas kokeiden jälkeen tokoa treenailtu kun se on muutenkin ollut jotenkin vähän "outo". Ajatuksena on käydä Sonyn kanssa parin viikon päästä eläinlääkärillä ns. 6 vuotis tarkistuksessa. Nyt sen kanssa on koitettu vaan lenkkeillä ja paneutua oikeanlaiseen ruokavalioon. Jotain pieniä treenejä pitää alkaa taas kohta ottamaan.
 

Jokaisella meillä on se hieman erilainen ystävä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti