sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ohjelmaa tältä viikolta

Sonyn pää on viime aikoina pyörinyt entistä enemmän  vaaleanpunaisissa pilvissä. Nyt onkin arvoitus, onko kyse naapurin koirasta jonka jälkien perässä Sony myöskin kulkee suu vaahdossa, vai Aruysta jonka ensimmäisiä juoksuja jo odotellaan. Toki kyseessä voi olla molemmat. Aruysta en kuitenkaan edelleenkään näe mitään ulkoisia merkkejä sille, että juoksut olisivat tulossa..näkyykö niitä edes aina?
Uimaan pääsyä odottavat


Tiistaina koirat lähtivät mukanani koirakylpylään. Aruy oli käynyt aiemmin pentu-uinnissa kahdesti ja Sony aikuisten uimakoulussa kerran tutustumassa. Nyt kaksikolla oli koko allas ihan omassa käytössä puolen tunnin ajaksi. Uimaliivit laitoin kummallekin vielä sen vuoksi, että altaaseen meno liuska saattaisi jännittää ja pientä tuuppaus apua tarvittaisiin. Sony piti työntää altaaseen kerran, sen jälkeen se olikin taas elementissään ja juoksi sinne itse vauhdilla lelun perässä koko puolen tunnin ajan. Aruya uinti kyllä kiinnosti kovasti mutta myöskin jännitti. Se ei vielä syttynyt aivan Sonyn tasolle, vaan ui mieluiten altaan päästä päähän reunaa pitkin ja loppuvaiheessa uskalsi jo napata lelunkin matkan varrelta :)

Uinnin jälkeen koirat pääsivät hoitolan puolelle omaan "huoneeseensa" odottelemaan, että työvuoroni päättyy. Hoitola oli minulle myös ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä miten koirani kennel-olosuhteisiin reagoivat, vaikka kyse olikin vain kahdeksasta tunnista ja ne ajoittain näkivätkin minua. Olin yllättynyt siitä etteivät ne lähteneet mukaan muiden koirien haukuntaan ja molemmat ottivat uuden kokemuksen ihan rennosti vastaan. Hienot koirat! Kotiin lähdöstä olivat molemmat kyllä todella mielissään ja uni maistui! :)


Altaalla, ja liivien värit kohdillaan! x)
Hoitolassa

Perjantaina oli Sonyn ensimmäiset treenit uudessa ohjatussa ryhmässä Vuokkoset areenalla. Ryhmän pääpaino on tokon voittaja-luokan liikkeissä. Ensinäkin, oli todella ihanaa viettää kerrankin aikaa vain Sonyn kanssa!!! Sony on Aruyn sosiaalistamisten vuoksi joutunut jäämään niin monesti kotiin eikä sille ole juuri jäänyt viime aikoina kahden keskistä aikaa vaikka varmasti me molemmat ollaan sitä kaivattu. Nyt oli niin rentoa lähteä vain Sonyn kanssa liikenteeseen, koiran joka on kaikella tapaa niin helppo ja täydellinen elukka!

Treeniohjelmassa oli tällä kertaa hyppynouto ja luoksetulo. Hyppynouto on ollut Sonylle aika helppo liike, vahvistamista tarvitaan kuitenkin vielä kovasti siihen että palautus tapahtuu myös AINA esteen läpi, vaikka kapula olisi missä. Luoksetulo tehtiin eka kokeen omaisesti ja se meni ihan hyvin. Muutoin treenattiinkin sitten Sonyn jättämistä hihnan kanssa, sillä sen on tapana aina vähän ryömiä perässäni kun se on jätetty. Avustaja nyppäsi hihnasta aina, jos Sony lähti ryömimään ja Sony oppikin homman tällä kertaa kerrasta. Muutoin pääsin palkkailemaan sitä takaisin aina paikallaan pysymisestä. Kivat treenit ja hyvä mieli!



 Lauantaina lähdettiin lumisen sään kunniaksi vihdoinkin koirametsään, jonne on pitänyt mennä jo monen monta kertaa. Ehkä minua on pelottanut muiden vapaana juoksevien koirien kohtaaminen kahden koiran kanssa. Tänään oli kuitenkin sellainen fiilis että haluan lähteä kunnolla lenkkeilemään niin että koirat saavat juosta huoletta vapaana, etenkin nyt kun lunta tuli niin paljon että meidän malinois on aivan hepuleissa. Lunta tosiaan oli ja koirat saivat varmasti hyvää lihaskunto treeniä juostessaan hangessa energisyyttään pois. Oli aivan ihanaa, kun ei tarvinut stressata tuleeko meitä joku lenkkeilijä yhtäkkiä vastaan. Muita ulkoilijoita koirieen tuli ja molemmat ohittivat nämä vapaana todella mallikkaasti. Kuinka vähän meillä olisi remmiräyhääjiä jos kaikkialla saataisiin lenkkeillä näin? Edellyttäen tietysti sitä että koira on koulutettu ja jatkaa matkaa omistajansa seurassa. Ohituksia tuli useita ja jokaisesta jäi hyvä mieli, Aruylla ei ollut mitään ongelmia vaikka sitä selvästi vähän ihmetyttikin. Lenkkipolulta löytyi jopa uusi leikkikaveri jonka kanssa se juoksi pitkän matkaa. Pakko jaksaa ajella tuonne metsään useamminkin! Illalla käytiin vielä koirien kanssa tuossa Tuusulanjärven jäällä heittelemässä frisbeetä :)

Äsken tuli molemmille varattua myös rokotusaikakin. Sonylla menee kohta umpeen ja Aruylla olisi 1.vuotis rokotuksen ajankohta pian tienoilla.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti